Dan Flavin – Lights

This post is also available in: Engleskom

U MUMOK-u bečkom Muzeju moderne umetnosti) se na programu nalaze dve uzbudljive izložbe koje se mogu konzumirati zajedno ili odvojeno: „Dan Flavin – Svetla“ i „Poezija redukcije. Minimalizam, konceptualna umetnost i lend-art“ (izvanredno kuratirana izložba koja takođe sadrži neke od Flavinovih umetničkih dela, ali u jednom širem internacionalnom kontekstu. Flavinu je, na kraju krajeva, pripala čast da bude jedan od pionira minimalizma zajedno sa nekima od najuticajnijih umetnika 20. veka u koje spadaju: Donald Judd, Sol LeWitt, Carl Andre, John McCracken, Walter de Maria i Robert Morris.

Ono što se ne događa često je da se jedna izložba smesta stopi sa izložbenim prostorom. Jak odraz svetlosti fluorescentnih cevi koje kupaju gole zidove u slojeve hladnih nijansi plave, zelene, crvene i žute boje, izgleda kao da je osmišljen baš za MUMOK.

Dan Flavin „Svetla“ 13. Oktobar 2012 – 03. Februar 2013
Poezija redukcije: Minimalizam, konceptualna umetnost, len-art“ 17. Septembar 2012 – 05. Maj 2013

Radno vreme:
Ponedeljak 14:00 – 19:00
Utorak-Nedelja: 10:00 – 19:00 (četvrtkom otvoren do 21:00!!!)

Ulaznice:

Odrasli: € 10,-
Sa popustom: € 8,- (penzioneri, grupe od 10 i više posetilaca, Klub Ö1, Vienna Card, pretplatnici novina Der Standard)
Sa popustom: € 7,- (studenti do 27. rođendana,nezapolseni, primaoci socijalne pomoći)
Slobodan ulaz: € 0,- (deca i omladina do 19. godina, članovi asocijacije Friends of the Visual Arts, osobe sa godišnjom propusnicom za Albertinu, osobe koje poseduju karticu ‘Hunger auf Kunst und Kultur)
Sezonska karta: € 12,- (letnji semestar Feb 1– Okt 30 / zimski semestar Sep 1– Feb 29), studenti do 27 . rođendana; u cenu je uključen ifilmski program MUMOK-a)