Fotografsko takičenje “Umetnost iz automata”

Franco Vaccari, Esposizione in tempo reale num. 4, Modena 1972 © Franco Vaccari
Franco Vaccari, Esposizione in tempo reale num. 4, Modena 1972
© Franco Vaccari

Izložba se održava u okviru manifestacije Eyes On Eyes On (Mesec fotografije u Beču) i Vienna Art Week 2012 (Bečke nedelje umetnosti)

Beč: KUNST HAUS WIEN organizuje takmičenje za kreativnu i umetničku primenu foto-automata koji će biti stavljen na raspolaganje u foajeu muzeja od 9. oktobra 2012 kao deo izložbe. Da bi ostvarili pravo na učešće na takmičenju kandidati moraju predati traku sa četiri fotografije i da popune takmičarski listić na blagajni muzeja između 9. oktobra i 11. novembra 2012. Žiri kojim predsedava by Andreas H. Bitesnich će odabrati deset najkreativnijih i najoriginalnijih sižea, a imena pobednika će biti objavljena 21. novembra 2012 u 19 časova u KUNST HAUS WIEN, kada će biti dodeljene i nagrade. Pobednički radovi će biti izloženi u muzeju do 13. januara 2013.

U saradnji sa:

Cyberlab, Lomography i Photoautomat.net

Žiri

Sally Bibawy, Lomographic Society International
Andreas H. Bitesnich, Photographer – predsednik žirija
Gerhard Hinterleitner, cyberlab.at
Andreas Hirsch, KUNST HAUS WIEN
Georg Schlosser, fotoautomat.net

Nagrade

Mesta 1-3:
• vaš rad u formatu 120 x 23,5 cm, na On-Silicon 2+2,pokazaće se na izložbi do 13 January 2013, po završenom izlaganju preći će u vaše rzke
• vaučer za cyberlab u vrednosti € 100,-
• Lomography kamera tipa „Lomo LC-A+ Russia Day“ (za prvo mesto), “Diana F+ Colette“ (za drugo mesto), „La Sardina & Flash – Orinoco Ochre“ (za treće mesto)

Mesta 4-10:
• vaučer za cyberlab u vrednosti od € 50,-
• Lomography kamera „La Sardina – Sapphire Serpent“

Ceremonija dodela nagrada

Četvrtak, 21. november 2012, 19 časova u KUNST HAUS WIEN

Rokovi i uslovi učešća

Rok predaje
Od 9. oktobra 2012 sa početkom u 18 časova do 11. novembra 2012, takođe u 18 časova

Šta i gde predati
Svaki predani rad mora da se sastoji od tračice sa četiri fotografije snimljene u foto-automatu u foajeu KUNST HAUS WIEN. Uz to se mora popuniti prijava za učešće. Radovi se mogu predati na blagajni ili na garderobi.

Oraganizatior takmičenja
KUNST HAUS WIEN GmbH, 1030 Wien, Untere Weißgerberstraße 13

Učesnici
Samo oni autori koji su predali radove smeju da učestvuju u takmičenju. Samo jedno lice sme da se prijavi kao autor svake od tračica sa fotografijama..

Copyright i prava na korišćenje
Fotografski radovi će ostati intelektualno vlasništvo autora/ učesnika takmičenja. Predani materijal će postati materijalno dobro KUNST HAUS WIEN GmbH što znači da sme biti objavljivan besplatno od strane KUNST HAUS WIEN GmbH i njenih partnera, kako u, tako i van konteksta fotografskog takmičenja, u štampanim publikacijama i na internetu i takođe sme biti prosleđeno (nesplatno) štampanim i internet medijima u svrhe reklame, naravno pod uslovom da se ime autora posebno napomene.
U slučaju objavljivanja rada, autori/ učesnici u takmičenju se odriču kopirajt prava i ne mogu potraživati nadoknadu od KUNST HAUS WIEN GmbH, njenih partnera i medija.
Po završetku takmičenja “Photo Booth Art”, KUNST HAUS WIEN GmbH će prebaciti sve predate foto tračice Musée de l’Élysée u Lausanni, takođe besplatno. Autori/ učesnici takmičenja su saglasni na transfer foto tračica Musée de l’Élysée iz Lausanne.

(tekst je objavio KUNSTHAUS WIEN, prevod uradio ubiquarian)