Razgovor sa umetnicima Edom Ruscheom & Lawrencom Weinerom u Muzeju istorije umetnosti (KHM)

Ed Ruscha i Lawrence Weiner na razgovoru u KHM-u

Sinoćni razgovor u kafeu KHM-a između kustosa Jaspera Sharpa i dva izvanredna američka umetnika Eda Ruschea i Lawrenca Weinera povodom njihovih izložbi u Beču se pretvorio u skoro dvosatni maraton pitanja. Neki od najistaknutijih internacionalnih umetnika (kao na primer John Baldessari) koji su se Ruscheu & Weineru obratili preko muzejskog kustosa za modernu i savremenu umetnost Jaspera Sharpa, želeli su da znaju sve od toga “koje je njihovo najomiljenije slovo alfabeta” do “ko je najprecenjeniji mrtvi umetnik”. Razgovor je organizovan u kooperaciji sa bečkim sajmom umetnosti VIENNAFAIR The New Contemporary.

Sve u svemu, to je bilo veoma zabavno veče tokom koga je Ed Rusche pokazao svoju smešnu stranu a Weiner priznao svoju naklonost prema izvesnim zabranjenim supstancama, dok su obojica opušteno uživala u kapljici dobrog viskija.

Izložba Eda Rusche “I stari narodi su ukrali sve naše sjajne ideje” će se otvoriti večeri 24. septembra u Muezu istorije umetnosti. Ovo je prva u seriji izložbi sa proslavljenim internacionalnim umetnicima pozvanih da rade, kao vrsta kustosa, sa muzejskom kolekcijom umetničkih dela.

U Galleriji Hubert Winter je u toku solo izložba Lawrenca Weinera Impeded time koja je otvorena do 3. novembra

Pogledajte deo amaterskog video materijala snimljenog na sinoćnjem razgovoru sa umetnicima: