Beč: Karitativna buvlja pijaca knjiga iz oblasti umetnosti i kulture (26-27. Septembar)

Buvlja pijaca knjiga u MUSIMUSA i ove godine, u saradnji sa Bibliotekom grada Beča, organizuje buvlju pijacu knjiga. Sav prihod od ove aktivnosti odlazi u korist lista “Augustin”*

TERMINI:
Četvrtak, 26. Septembra 2013 | 11:00 – 20:00 časova
Petak, 27. Septembra 2013 | 11:00 – 18:00 časova

MESTO:
MUSA
1010 Wien, Felderstraße 6-8 (pored Gradske kuće)
www.musa.at www.wienbibliothek.at

Grad Beč podržava kulturne radnike na različite načine, uključujući i kupovinom knjiga iz olblasti umetnosti i kulture. Tokom dva dana – 26. i 27.9.- MUSA će prodavati nove knjige iz fundusa Magistrata za kulturu (MA7; za vizuelne umetnosti , film, književnost , nove medije i nauku ) po principu dobrovoljnih donacija. Neto prihod od buvljaka svake godine odlazi nekoj od dobrotvornih organizacija.

* Augustin su jedne od prvih “uličnih” novina, koje su nastavile tradiciju 1991. osnovanog projekta “Uhudla”. Novine su dobile naziv po bečkom bardu Marku Augustinu za koji se vezuje hit “Der liebe Augustin”, a urađen je po uzoru na uspešne internacionalne modele, kao što je na primer londonski “The Big Issue”). Novine, po ceni od 2,50€ na ulici prodaju beskućnici ili ljudi sa margine društva koji zadržavaju polovinu novca od svakog prodatog broja (ovo je modifikovana verzija teksta sa Wikipedie, prevedenog sa nemačkog jezika)